SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Kırım Tatar Milli Hareketinde Maarif, Alim ve Öğretmenler" konuşuldu

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “Kırım Tatar Milli Hareketinde Maarif, Alim ve Öğretmenler” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü yüksek lisans öğrencisi Taha Bayraktar oldu. Bayraktar, Kırım Tatar milli hareketi tarihindeki eğitim hamlelerini ve "milli maarif" çalışmalarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Kırım Tatar Milli Hareketinde Maarif, Alim ve Öğretmenler" konuşuldu

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “Kırım Tatar Milli Hareketinde Maarif, Alim ve Öğretmenler” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü yüksek lisans öğrencisi Taha Bayraktar oldu. Bayraktar, Kırım Tatar milli hareketi tarihindeki eğitim hamlelerini ve "milli maarif" çalışmalarını anlattı.

Emel Kırım Vakfı’nın her hafta düzenlediği Emel Fikir Kültür Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Taha Bayraktar'dı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü yüksek lisans öğrencisi, “Kırım Tatar Milli Hareketinde Maarif, Alim ve Öğretmenler” başlıklı konuşmasında Kırım Tatar milli hareketi tarihindeki eğitim hamlelerinden ve İsmail Bey Gaspıralı başta olmak üzere Kırım Tatar entelektüellerinin "milli maarif" çalışmaları üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 7 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen ve Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan konferansa katılanlar arasında; Kırım Derneği Genel Merkezi Başkanı Mükremin Şahin, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay da vardı.

Takdimi Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar yaparken, teşekkür ve açılış konuşmasını Emel Kırım Vakfı Başkan Yardımcısı Nurten Bay gerçekleştirdi. Bayraktar sunumunu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümünde, Prof. Dr. Nuri Kavak danışmanlığında hazırladığı "Kırım Tatar Milli Hareketinde Maarif, Alim ve Öğretmenler" başlıklı yüksek lisans tezini temel alarak gerçekleştirdi.

Konferansın video kaydını Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden bu bağlantıya tıklayarak seyredebilirsiniz.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.