SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan ile Putin görüştü: Gündem Karabağ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Dağlık Karabağ meselesi ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan ile Putin görüştü: Gündem Karabağ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Dağlık Karabağ meselesi ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Dağlık Karabağ konusunda dün akşam kalıcı çözüme giden yolda doğru bir adım atıldığını belirtti. Ayrıca Erdoğan, en önemli hususun Ermenistan'ın ateşkese ve ortak açıklamada kayıtlı taahhütlere uyması olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE, KARABAĞ'DA GÖZLEM VE DENETİM YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin de, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarında Azerbaycan tarafından belirlenecek bir mahalde tesis edilecek Ortak Merkez marifetiyle Rusya ile birlikte ateşkes için gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacağını, dolayısıyla bu noktada Rus tarafına da önemli bir sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

AZERBAYCAN VE NAHÇIVAN ARASINA BİR KORİDOR AÇILMASI GÜNDEME GELDİ

Öte yandan Erdoğan, Ermenistan işgali nedeniyle Karabağ'ı terk etmek zorunda kalan Azerbaycanlıların evlerine dönmesinin ve Azerbaycan ile Nahçıvan arasında bir koridor açılmasının öneminin altını çizdi.


logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.