SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Johnson’ın ilk icraatı: Parlamento askıya alındı

Johnson’ın ilk icraatı: Parlamento askıya alındı

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Johnson’ın ilk icraatı: Parlamento askıya alındı

Birleşik Krallık'ın yeni Başbakanı Boris Johnson’ın ilk icraatlarından biri olan parlamentonun askıya alınması kararı 9 Eylül 2019 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

KRALİÇE ONAYLADI

Birleşik Krallık Parlamentosu, Başbakan Boris Johnson’ın Kraliçe II. Elizabeth’ten aldığı onayla birlikte 2019 Ekim ayının ortasına kadar askıya alınıyor. Parlamento sözcüsünün bugün yaptığı açıklamayla birlikte, kararın mesai bitimiyle yürürlüğe girdiği duyuruldu.

İŞÇİ PARTİSİ’NDEN KARARA TEPKİ

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn yaptığı açıklamada, uygulamak zorunda oldukları kararı parlamentoya yapılmış bir saygısızlık olarak nitelendirdi. Corbyn, “Çıkartılan bu kararın Brexit sürecinde alınmak istenen kararlara karşı yapıldığını biliyoruz. Alınacak kararlardan korktukları için böyle bir uygulama ile karşı karşıya kaldık. Başbakan ise akıllara takılan sorulardan kaçmak istiyor gibi davranıyor.” ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.