SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Tatar milli mektepleri, yeni öğretim yılına hazır

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2010 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2010 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar milli mektepleri, yeni öğretim yılına hazır
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 30.08.2010 (QHA) – Kırım Tatar milli mektepleri, yeni öğretim yılına hazır. Akmescit, Karasupazar (Belogorsk), Sudak, Bahçesaray, Canköy ve Eski Kırım’daki Kırım Tatar milli mektepleri müdürleri yaptıkları açıklamada okullardaki tüm tamir çalışmalarının tamamlandığını, ısıtma ile hiçbir sorun olmadığını, öğrencileri kabul etmeye hazır olduklarını bildirdiler.
Okul müdürleri, tek problemin 10. sınıf için ders kitaplarının olmaması olduğunu kaydederken bu sorunun Ukrain dilinde eğitim veren okullarda yaşadığını belirttiler.
Bir okul müdürü, “Bugün 10. sınıflar için ders kitaplarını sağlama sorunu kısmen çözüldü, ancak bu sorun devlet düzeyinde bir sorun olarak kalmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
Geçen 2009/2010 okul yılında Kırım’da faaliyet gösteren 15 Kırım Tatar milli mektebinde toplam 173 sınıf hizmet verirken, bu sınıflarda toplam 2 bin 845 öğrenci okudu. Kırım Tatar, Ukrain ve Rus dili derslerinin okutulduğu 38 okuldaki 125 sınıfta 1349 öğrenci okudu. Rus ve Kırım Tatar dillerinin okutulduğu 27 okulda toplam 90 sınıfta 946 öğrenci eğitim aldı.
Kırım’da faaliyet gösteren toplam 615 okuldan sadece 70’inde (%11) Kırım Tatarca dersi verildi.
Evelina İlyasova- Osman Bayramaliyev

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.