SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırımoğlu: Putin'in nükleer silah kullanma tehditleri blöftür

Kırımoğlu: Putin'in nükleer silah kullanma tehditleri blöftür

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Putin'in nükleer silah kullanma tehditleri blöftür


Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünyayı nükleer silahla tehdit etmesini Kırım Haber Ajansına değerlendirdi. Kırımoğlu, “Bu iddialar blöftür. Bu yönde bir adım atarsa ilk başka kendisinin imha edileceği konusunda uyarıldı” dedi.



Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, bu sabah yaptığı açıklamada nükleer silah kullanma tehdidinde bulundu. Putin açıklamasında, “Toprak bütünlüğü tehdit edilirse Rusya mevcut tüm araçları kullanır, bu bir blöf değil” ifadelerini kullandı. Putin’in söz konusu iddialarını Kırım Haber Ajansına yorumlayan Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Putin'in, işgal altındaki topraklarda 'referandum yapacağız ve orası Rusya’nın parçası olacak. Rusya topraklarına göz dikerseniz nükleer silah kullanacağız' konusundaki iddiaları bir blöftür. Onu uyardılar. ‘Bu yönde bir hareket edersen ilk sen imha edilirsin’ ifadesini Biden Putin’e doğrudan söyledi” dedi.



Rusya devlet başkanının tehditlerine inanmamak gerektiğini belirten Kırımoğlu, “Bu kararı uygulamak o kadar kolay değil, Putin dedi ve nükleer bomba fırlatıldı şeklinde olmuyor. Emir aşamalı şekilde uygulanıyor, bence bir aşamada ‘Putin yüzünden neden tüm insanlık ölmeli ki’ diyen insan bulunur. Ama işte şu an tüm dünya pek aklı yerinde olmayan bir kişinin rehinesi durumuna düştü. Kimse bu durun daha ne kadar sürer bilemez, ama bana göre çok uzun sürmez” dedi.







logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.