SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Barents Denizi'nde balistik füze denemesi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2019 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Barents Denizi'nde balistik füze denemesi yaptı

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus nükleer denizaltıları Yuri Dolgorukiy ve Tula’nın Kuzey Buz Denizi'nin Norveç ve Rusya arasındaki bölümünü oluşturan Barents Denizi’nin sularında balistik füze denemesi yapıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “24 Ağustos'ta savaş eğitim planına göre, stratejik denizaltı Tula'dan Sineva balistik füzelerinin fırlatılması başarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca diğer bir stratejik denizaltı olan Yuri Dolgoruki'den de Bulava füzesinin başarılı denemeleri yapıldı" ifadelerine yer verildi.

Barents Denizi sularından, Arktik kutup bölgesine doğru fırlatıldığını belirten Bakanlık, test edilen balistik füzelerin, Arkhangelsk ve Kamçatka'daki hedeflerini başarıyla vurduğu, füzelerin ve denizaltı füze sistemlerinin teknik özelliklerinin doğrulandığını kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.