SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna enerji şirketi, Rusya'dan tazminat istiyor

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2019 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna enerji şirketi, Rusya'dan tazminat istiyor

Ukrayna devlet enerji şirketi Ukrenergo, işgal altındaki Kırım'da, altyapı tesislerini yasa dışı yollarla ele geçirdiği için Rusya Federasyonu aleyhine Uluslararası Tahkim Mahkemesinde dava açtı.

Şirketin yaptığı basın açıklamasında, “27 Ağustos 2019 yılında UkrEnergo, 15 Aralık 1976 tarihli Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu Tahkim Yönetmeliğine uygun olarak; Rusya Federasyonu ile olan anlaşmazlıkları gidermek için Tahkim Mahkemesine başvurdu. Bir sonraki aşama, bu anlaşmazlığı incelemek için Tahkim Mahkemesinin ekibinin oluşması olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

UKRENERGO, RUSYA'DAN TAZMİNAT İSTİYOR

Ukrenergo, Rusya’nın, Ukrayna Bakanlar Kurulu ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında yapılan yatırımların teşvik edilmesi ve karşılıklı olarak korunmasına ilişkin 1998 tarihli Anlaşma’nın ihlal edilmesinin tazmin edilmesini talep ediyor. Ayrıca Kırım’da Ukrenergo’nun yatırımlarını yasa dışı olarak kamulaştırılmasından doğan zararların tazmini de talepler arasında.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.