DONETSK, 25.04.2011 (QHA) – Donetsk bölgesi Perşotravnevıy (1 Mayıs) ilçesinde bulunan Yalta köyünde Paskalya Bayramı dolayısıyla 2,1 ton ağırlığında Paskalya ekmeği pişirildi.
Yüksekliği 2,3 metre, çapı 2,1 metre olan ekmek 10 aşçı tarafından 100 saatte pişirildi. Ekmeğin yapımında 7,5 bin yumurta, 6,5 kilogram maya, 1064 kilogram un, 315 kg şeker, 310 kg margarin, 280 kg üzüm, 10,5 kg tuz, 480 litre süt, 430 kg tereyağı kullanıldı.
Köy muhtarı Dmitriy Çernitsa, ekmeğin yapımında köy bütçesinden para harcanmadığını, tüm parayı köyde yaşayan işadamlarının verdiğini söyledi. Ekmek, köyün sakinleri arasında paylaşıldı. Köyde 7 bin kişi yaşıyor. Dev ekmekten kişi başına 300 gram düştü. Ekmek, Ukrayna Rakorlar Kitabına girdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dev Paskalya ekmeği pişirdiler
Yüksekliği 2,3 metre, çapı 2,1 metre olan ekmek 10 aşçı tarafından 100 saatte pişirildi. Ekmeğin yapımında 7,5 bin yumurta, 6,5 kilogram maya, 1064 kilogram un, 315 kg şeker, 310 kg margarin, 280 kg üzüm, 10,5 kg tuz, 480 litre süt, 430 kg tereyağı kullanıldı.
Köy muhtarı Dmitriy Çernitsa, ekmeğin yapımında köy bütçesinden para harcanmadığını, tüm parayı köyde yaşayan işadamlarının verdiğini söyledi. Ekmek, köyün sakinleri arasında paylaşıldı. Köyde 7 bin kişi yaşıyor. Dev ekmekten kişi başına 300 gram düştü. Ekmek, Ukrayna Rakorlar Kitabına girdi.
İlyas Ali
QHA
EN ÇOK OKUNANLAR