SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır'da çatışma

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu Baro Başkanı hayatını kaybederken bir polis de şehit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Diyarbakır'da çatışma

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti. Basın açıklaması sırasında grubun güvenliğini sağlayan polislerden biri şehit olurken 2 polis memuru yaralandı. Saldırı sırasında bir gazeteci de yaralandı.
 
Diyarbakır Barosu tarafından Sur Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasının ardından teröristlerce ateş açıldı.

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.
 
Gruptakiler ve basın mensupları, çatışma nedeniyle çevredeki binalara sığındı.
 
Olayda Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybederken aralarında gazeteci ve polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.


 
Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Çatışmada yaralanan 3 polisten biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Çatışmada yaralanan 2 polis memuru ile diğer yaralıların tedavisi sürüyor. 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.