SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşgalci güçler bu kez taksicileri hedef aldı

Rus gizli servisleri, Ukrayna’ya karşı istihbarat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için Herson bölgesinde taksi şoförlerini işbirliğine zorluyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci güçler bu kez taksicileri hedef aldı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Herson Şubesi, Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile Ukrayna’nın ana kısmı arasında bulunan idari sınırda, Herson’da faaliyet gösteren taksi şoförlerini Rusya Federasyonu gizli servisleri ile işbirliği yapmaya çekme girişimlerinin daha sık meydana geldiğini bildirdi.
 
Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Herson Şubesi Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Rus gizli servisler, taksi şoförlerinin geçici olarak işgal edilen Kırım ile idari sınırı geçme izni olmadığını vurgulayarak sözde ihlallere göz yummaları karşılığında şoförler ile işbirliği yapma konusunda anlaşmaya çalışıyor.
 
Açıklamada, 2014 yılından beri Rus işgali altında bulunan Kırım’a yolcu taşımacılığı yaptığı sırada Rus gizli servislerinin dikkatini çektiğini bildiren bir taksi şoförünün Ukrayna Güvenlik Servisi’ne (SBU) başvurduğu belirtildi.
 
Rus işgalciler, bahse konu adama bilgi sağlaması karşılığında faaliyetlerini engellememe vaadinde bulundu. Ukrayna vatandaşı olan şoför,
 işbirliğine zorlamak için işgalcilerin kendisini tehdit ettiğini ve psikolojik baskı uyguladığını anlattı.

Taksici, Ukrayna’nın ana kısmında Ukrayna Güvenlik Servisi’ne başvurarak durumu anlattı ve Rus işgalcilerle işbirliği yapmaktan vazgeçtiğini belirterek yardım istedi. İşgalcilerle işbirliği yapmayan Ukrayna vatandaşının 3 yıl süre ile geçici olarak işgal edilen Kırım’a girişi yasaklandı.
 
Taksi şoförünün Ukrayna’nın ulusal güvenliğine zarar getirmemiş olması ve Rus gizli servisleri ile işbirliği yaptığını gönüllü olarak bildirmiş olması nedeniyle cezai sorumluluğa tabi tutulmadığı kaydedildi.
 
Ukrayna milli güvenliğin zararına düşman devletin temsilcileri ile işbirliği, Ukrayna Ceza Kanunu’nun 111. Maddesi gereğince devlete ihanet olarak nitelendiriliyor ve cezai sorumluluk gerektiriyor.

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.