SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurt-ar Derneğinden Türkmen çocuklar için Çanakkale Şehitliği gezisi

Kurt-ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Şehit Musa Özalkan Kültürevi'nde eğitim gören 8 kız çocuğu için Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenledi. Hayatlarında ilk defa boğazı ve martıları gören çocuklar, unutulmaz anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2018 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kurt-ar Derneğinden Türkmen çocuklar için Çanakkale Şehitliği gezisi

Türkiye onları, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Astsubay Musa Özalkan’ın göreve gitmeden önce vasiyet ettiği kültür evini hayata geçiren gönüllüler olarak tanıyor.



2014 yılında faaliyete başlayan Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin Çobanbey ilçesinde kurulan ''Şehit Musa Özalkan Kültürevi''ndeki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Tamamen gönüllüler eliyle hayata geçirilen projeler, özellikle yıllardır savaşın acı yüzüyle yaşayan Suriye Türkmenleri üzerinde yoğunlaşmış durumda. Dernek, Şehit Astsubay Musa Özalkan Kültürevi'nde, şehidin vasiyeti olan Türkmen çocuklara eğitim-öğretim vermeninyanında pek çok sosyal faaliyet de gerçekleştiriyor.



167670



Kurt-ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği son olarak, geçen hafta çoğunluğu şehit ve gazi çocuğu olan, kültür merkezinde eğitim gören 8 kız çocuğu için Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenledi.







ÇANAKKALE'DE HALEPLİ ŞEHİTLERİN OLDUĞUNU GÖREN TÜRKMEN ÇOCUKLAR DUYGULU ANLAR YAŞADI



Çocuklar, dernek başkanı Çağrı Koçyiğit'in himayesinde, Çanakkale şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimizi andılar. Özellikle, Halepli şehitlerin olduğunu gören çocuklar duygusal anlar yaşadı.





Yüreklerinde Türkiye sevgisiyle büyüyen Suriyeli Türkmen çocuklar, ilk defa ziyaret ettikleri Çanakkale ve İstanbul’u çok beğendiler. Ayrıca, hayatlarında ilk defa gördükleri boğaza ve martılara hayran kaldılar.









Bugüne kadar 150.000’den fazla ihtiyaç sahibine ulaşan Kurt-ar, Şehit Özalkan’ın, "Şehit olursam Kurt-Ar Derneği aracılığıyla Telafer’deki Türkmen balalar için anaokulu veya kültür merkezi devletin bana vereceği paradan yaptırılsın ve ismim verilsin" vasiyetini yerine getirmeye, Çobanbey’deki kültür evinde savaşın çocuklarına yardım elini uzatmaya devam ediyor. 



 



Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği İletişim Bilgileri:



Kurtar Whatsapp: 0530 955 87 27



Facebook: /kurtar1071



Twitter      : kurtar_1071



İnstagram: /kurtar1071

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.