SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruslar, kaybolan Kırım Tatar kızını terörist yaptılar

Yalan haber yapmaktan çekinmeyen Rus gazeteciler, kaybolan Elvina Razakova’nın DAEŞ’e katıldığı iftirasını ortaya attılar.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 06:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ruslar, kaybolan Kırım Tatar kızını terörist yaptılar

Rus medyası, Kırım'daki işgalci yönetimin baskılarını aklama çabalarında gazetecilik etiğini çiğnemekte bir beis görmüyor.

Rusya’nın Lifenews televizyon kanalı, Kırım’da kaybolan 16 yaşındaki Elvina Razakova’nın radikal teröristlere katıldığını ileri sürdü. 
Televizyon kanalında ‘Moskova’da, DAEŞ’e kaçan 16 yaşındaki Kırımlı kız aranıyor’ adında bir haber yayınlandı.

Rus gazetecilerin yaptığı haberde, “emniyet görevlilerinin verdiği bilgilere göre 16 yaşındaki Elvina Razakova, DAEŞ’e katılmak için Rostov veya Moskova üzerinden Suriye’ye gidebilir” diye iddia edildi.

Elvina’nın babası Abdülaziz Razakov ise, kızının nerede olduğunu bilmediklerini bildirdi. Abdülaziz Razakov, “Suriye’ye gittiğini sanmıyorum. O 16 yaşında. Kırım Tatarlarına terörizm hayli yabancı. Kızımın herhangi bir fikrin, ideolojinin etkisi altında da kaldığını zannetmiyorum” dedi.

Kırım’ın Akmescit şehrinde 16 yaşındaki Elvina Razakova'nın, 13 Ocak tarihinde sabah saat 8 sularında Akmescit’in Budke (Dubki) semtinden çıkarak Akmescit’in merkezine derse gittiği ve ardından da kaybolduğu öğrenilmişti. Elvina’nin annesi, sabahtan beri kızına ulaşamadıklarını ve Elvina’nın telefonunun kapalı olduğunu bildirmiş, kayıp olan Elvina’nın tanınması için başörtülü olduğu da belirtilmişti.

Rusya'nın Kırımı işgalinden sonra yarımadada devamlı olarak Kırım Tatarları kaçırılıyor, bazıları ise daha sonra ölü bulunuyor.

Kırımlı Elvina hakkında terör örgütlerine katıldığı yönünde bir haber yapılmasında iki amaç açık bir şekilde görülüyor. Rusya'nın, Kırım'daki insan kaçırılma vakalarında dikkatleri başka yere çekerek olası ipuçlarını silmek ve en önemlisi Kırım Tatarlarını, radikal terör hareketleriyle anılır hale getirip, marjinal örgütlerle bağdaştırarak baskı ve kontrolünü daha da arttırmak.

Nitekim daha önce Rusya'nın Kadirov'un askerlerini kullanarak Kırım'da sahte terör saldırılarının düzenlenerek Kırım Tatarlarını suçlayacağı ihtimali, Ukrayna'daki Cahar Dudayev taburunun komutanı Osmayev tarafından dile getirilmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.