SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev ile bir araya geldi

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri, Büyükelçi Sultan Raev ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2023 00:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2023 00:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev ile bir araya geldi

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, 3 Mart 2023 tarihinde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri, Büyükelçi Sultan Raev ile bir araya geldi.

Genel Sekreter Raev ve Ukrayna Büyükelçisi Bodnar arasındaki görüşme, Ankara'daki Genel Sekreterlik makamında gerçekleşti. Görüşmede, TÜRKSOY ile Ukrayna arasında var olan işbirliğini geliştirmeye yönelik atılacak olan adımlar ile ortak faaliyetlere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

TARAS ŞEVÇENKO'NUN ŞİİRLERİNİN TÜRKÇE TERCÜMESİNİN YER ALDIĞI "KOBZAR" KİTABI

Öte yandan, görüşmede Ukrayna'nın millî şairi Taras Şevçenko’ya ithafen TÜRKSOY tarafından yayımlanan ve içerisinde şairin seçme şiirlerinin Türkçe tercümelerinin yer aldığı “Kobzar” kitabının Ukrayna ve Türk dünyasında tanıtılması ele alındı.

Bodnar ve Raev, görüşmenin ardından hediyeleşme töreni gerçekleştirdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.