SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Bursa Şubesinde yeni Yönetim Kurulu belirlendi

Kırım Derneği Bursa Şubesi'nde yeni Yönetim Kurulu belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2022 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2022 02:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Bursa Şubesinde yeni Yönetim Kurulu belirlendi

Kırım Derneği Bursa Şubesi'nde 19 Şubat 2022 tarihinde Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, faaliyet raporları, denetleme raporları ve tahmini bütçe okundu ve oy birliği ile ibra edildi. Ardından şubenin yeni Yönetim Kurulu belirlendi ve görev dağılımı yapıldı.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi, Olağan Genel Kurulu 19 Şubat 2022 tarihinde Bursa Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurul gündemi çerçevesinde, faaliyet raporları ve denetleme raporları ve tahmini bütçe okundu ardından oy birliğiyle ibra edildi.

KIRIM DERNEĞİ BURSA ŞUBESİNDE YENİ YÖNETİM KURULU VE GÖREV DAĞILIMI

Kırım Derneği Bursa Şubesinde yapılan seçimle yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri oy birliği ile belirlendi. Yeni yönetim kurulu ve görev dağılımı şöyle belirlendi:

Yönetim Kurulu-Asil: Yunus Güneri – Başkan, Süleyman Gence- Başkan Vekili, Ömer Bircan-Sekreter, Sevinç Abadan-Veznedar, Mustafa İdeal-Muhasip, Nihat Tunguç-Üye, Burak Yılmazlar-Üye

Yönetim Kurulu-Yedek: Abdullah Demir, Sacit Köken, Abdullah Ataş, Şemsettin Güzelsözlü, Selahattin Sungur

Denetim Kurulu-Asil: İbrahim Hakan İdeal-Başkan, Ali Gelişmek-Üye, Serdar Temel-Üye

Denetim Kurulu-Yedek: Erdoğan Karaca-Başkan, Tevfik Çiçek-Üye, Tülay Köken-Üye

Disiplin Kurulu-Asil: Ercan Devcan-Başkan, Nezihe Koca, İsmigül Genç

Disiplin Kurulu-Yedek: Koray Tunguç, Hatice Gence, Hakan Demir

Kırım Derneği Bursa Şube Başkanı Yunus Güneri, yeni dönem faaliyetlerine ilişkin QHA'ya verdiği demeçte, "Yeni dönem için önceliğimiz Rusya'nın Kırım'daki işgalinin bitirilmesine yönelik her türlü çalışmaları yapmak, destek vermek, bunun devamlı gündemde olmasını sağlamak, Ata Vatanımız Kırım'da ve Bursa'da ve tüm diasporada soydaşlarımız için her türlü maddi, manevi desteğimizi sürdürmek, dernek olarak çevrimiçi Kırım Tatarca Kursları ve Rusça Dil kurslarını devam ettirmek olacak. Buradan iki haberi daha paylaşmak istiyoruz. Birincisi özellikle Kırım Tatarca Derslerimize katılan öğrencilerimize büyük faydası olacak olan yazımı Hocamız Şemsiye Satı, düzeltme ve yayına hazırlanması Derneğimiz ve Emel Kırım Vakfı tarafından yapılan Kırım Tatarca ders kitabını bir kaç ay içinde basılmış olacak. İnternet üzerinden satışını yapıyor olacağız. Bunların yanında Kırım Tarihi üzerinde yer alan 18 Mayıs Sürgünü, Rusya'nın Kırım'ı işgali gibi mezalimleri hiç bir zaman unutturmayacak faaliyetlerimize, etkinliklerimize, diğer sivil toplum kuruluşları ile de beraber devam ediyor olacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kimliğimizi devam ettirecek, sağlayacak etkinlikler, konserler, toplantıları düzenliyor olacağız. Özellikle Kadınlar Kolumuzun düzenleyeceği kurslar, toplantılar ve etkinlikler bizim yeni dönemde hep gündemimizde olacak konular olacak" değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.