SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Gebze Şubesinden iftar programı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, düzenlediği iftar programı ile Ramazan etkinliklerine devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Gebze Şubesinden iftar programı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli etkinliklere imza atıyor. İhtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı yapan dernek aynı zamanda üyelerle birlikte iftar programı düzenliyor. 

Dernek, 30 Mart 2024 tarihinde kadınlara özel 40 kişilik, 1 Nisan 2024 tarihinde ise erkeklere özel 50 kişilik iftar yemeği verdi. Dernek üyelerine özel olarak düzenlenen iftar programı yoğun ilgi gördü.

DERNEKTEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA VE KIYAFET YARDIMI 

Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim, Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı değerlendirmede, Ramazan ayı dolayısıyla dernek olarak hem Gebze'de hem de Kırım'da olmak üzere toplamda 50 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı sağladıklarını aktardı. Ekim ayrıca Ramazan Bayramı münasebetiyle Gebze'de 20 çocuğa, Kırım'da ise yaklaşık 35 çocuğa kıyafet yardımı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Ekim, dernek olarak Lösemi hastası 9 yaşındaki çocuğun hastane masraflarının ödendiğini, 3 çocuklu ailenin ise elektrik ve su faturasını ödediklerini belirtti. Ekim, "Dernek üyelerimizin bağışlarıyla yardımlarımızı sürdürüyoruz. Paramız olduğunda o ailenin kirasını da ödeyeceğiz. Burada ve Kırım'da yaptığımız yardımlar bizleri çok mutlu ediyor" dedi. Ekim ayrıca 4'ü Kırım'dan gelen 16 çocuğun eğitim masraflarının karşılandığını da ifade etti.

Ekim, Ramazan Bayramı'nın 2. gününde dernekte bayramlaşma töreni olacağını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.