SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Merkezi, Kırıkkale ve Toydemir şubeleriyle iftar programı düzenledi

Kırım Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri ile Kırıkkale ve Toydemir şubeleri yöneticilerinin katıldığı iftar programı 22 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Merkezi, Kırıkkale ve Toydemir şubeleriyle iftar programı düzenledi

Ankara’daki Kırım Derneği Genel Merkezi binasında Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi bünyesinde hizmet veren Qalaqay Kırım Tatar Mutfağı’nda, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ile Derneğin Kırıkkale ve Toydemir şubelerinin yöneticilerinin katılımıyla 22 Mart 2024 tarihinde iftar programı düzenlendi. İftar programına katılan konuklar, oruçlarını Kırım Tatar aşları ve dualarla açtı.

İftar yemeğinin ardından Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar, katılımcıları selamlayarak Ramazan ayının önemi ve yardımlaşma hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, konuşmasında Dernek faaliyetleri hakkında bilgi verirken ilerleyen süreçte planlanan çalışmaları aktardı.

Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı ise, Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırılar ve işgal girşimi yanında Kırım Tatarlarının yaşadıkları zorluklara değindi.

Kırım Derneği Kırıkkale Şubesi Sekreteri Av. Uğur Yaşar Uygun üzerinde çalıştıkları, Kırım Tatarlarını bir platformda toplamayı ve bilgi alışverişini kolaylaştırmayı hedefleyen bir sosyal medya uygulaması hakkında bilgi verdi.

Kırım Derneği Toydemir Şubesi Başkanı Vecdi Özgey de Sakarya Meydan Muharebesi'nin Toydemir mevkiinde tespit edilen 80 şehit için inşa etmeyi planladıkları şehitler abidesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılar dernek faaliyetleri ve gündemdeki konular üzerinde sohbette bulundular.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.