SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis, Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti

.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2022 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis, Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, 2021 yılının Litvanya’da Litvanya Tatarları olarak kutlanmasına yönelik faaliyetler başta olmak üzere Litvanya’daki Litvanya Tatarlarına yönelik çalışmalar hakkında konuşuldu.

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis 1 Şubat 2022 tarihinde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezine iade-i ziyarette bulundu. Görüşmede Kırım Derneği heyetinde, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Derneği eski Genel Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden; Ali Olgun Boydak, Murat Batır ve Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Özel yer aldı. Ziyaret sırasında, altı yüz yıldan beri Litvanya’da yaşayan Litvanya Tatarları hakkında bilgi veren Büyükelçi Degutis, Litvanya Tatarlarına yönelik Litvanya'daki çalışmalardan bahsetti.

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ise büyükelçinin iade-i ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Şahin, 2021 yılının Litvanya’da Litvanya Tatarları olarak kutlanmasına yönelik faaliyetlerin salgın dolayısıyla istenen seviyede olmasa da, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Litvanya Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Kırım Genel Merkezi işbirliğinde 16 Aralık 2021 Perşembe akşamı Türk Ocağı Salonunda düzenlenen “2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı: Kutlama ve Konser Programı”nın somut ve verimli bir faaliyet olarak kayıtlara geçtiğini vurguladı. Diğer yandan Şahin, bu ziyaretin, 2021 yılında istenen seviyede gerçekleştirilemeyen Litvanya Tatarlarına yönelik faaliyetlerin 2022 yılında yapılmasına vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.

Ayrıca görüşmede, Litvanya Tatarları hakkında yapılan çalışmaların hangi yöntemlerle tanıtılabileceği ve yapılabilecek işbirliği konusu ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.