SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan-Türkiye ortak üniversitesi için çalışmalar başladı

Azerbaycan-Türkiye ortak üniversitesi için çalışmalar başladı

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan-Türkiye ortak üniversitesi için çalışmalar başladı

Azerbaycan'da çalışma ziyaretinde olan YÖK Başkanı Erol Özvar, iki ülkenin ortaklığında Azerbaycan'da kurulması planlanan üniversite için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de çalışma ziyaretinde bulundu. Başkan Özvar, Azerbaycan'da Türkiye ile ortak üniversitenin kurulması için çalışma başlatıldığını duyurarak, “Azerbaycan'da kurulmasını planladığımız bir üniversite var, onun çalışmalarını şu anda yapıyoruz ve Türkiye’nin en saygın üniversiteleri ile afiliasyon sağlamak suretiyle bu üniversite hayata geçecek bu ilk oluyor” ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE'DEN ORTAK ÜNİVERSİTE KARARI: YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR AZERBAYCAN'DA DUYURDU YÖK Başkanı Özvar: Türkiye ile Azerbaycan ortak üniversite kuracak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Azerbaycan'da eğitim ve bilim konulu panele katıldı. Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi (UNEC), Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen UNEC Ekonomi Forumu Bakü 2021’in “Pandemi Sonrası Dönemde Bilim ve Eğitim” adıyla toplandı. Başkent Bakü'de düzenlenen forumun “Pandemi Sonrası Dönemde Bilim ve Eğitim” isimli paneline Özvar'ın yanı sıra Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar ve UNEC Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov da konuşmacı olarak yer aldı.

YÖK Başkanı Özvar, burada ortak üniversite için çalışmaların başladığını ifade ederek, “Azerbaycan'da kurulmasını planladığımız bir üniversite var, onun çalışmalarını şu anda yapıyoruz ve Türkiye’nin en saygın üniversiteleri ile afiliasyon sağlamak suretiyle bu üniversite hayata geçecek bu ilk oluyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.