SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Tedbirler artacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Tedbirler artacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Tedbirler artacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele olacak. İllerdeki vaka artışı gözden geçirilecek ve Türkiye'deki illerin koronavirüs salgını konusundaki son durumu açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanacak. Ana gündemi koronavirüsle mücadele olacak toplantıda, illerdeki vaka artışı değerlendirilecek. Yeni tedbirlerin gözden geçirileceği toplantıda aşı çalışmaları ve yerli aşı süreci de görüşülecek. Kabinede görüşülecek önemli konulardan biri de mutasyonlu virüs ve mutasyonlu il sayısındaki artış olacağı öğrenildi.

Son Bilim Kurulu Toplantısı’nda 76 olarak açıklanan mutasyonlu illerde 41 bin 488 İngiltere, 9 ilde 61 Güney Afrika, 1 ilde 2 California-New York ve 1 adet de Brezilya mutantı tespit edildi. Her il özelinde değerlendirmeler yapılarak risk durumuna göre karar verileceği bildirildi.

TÜRKİYE YERLİ AŞIDA NE DURUMDA?

Kabine toplantısında ele alınacak konuların başında gelen aşı çalışmaları gelecek. 10 milyonu aşkın kişiye aşı yapılan Türkiye’deki aşılanma süreci değerlendirilecek. Aşı tedariki konusunda Çin ve Almanya’dan sipariş edilen aşıların son durumu ile yerli aşı çalışmaları konuşulacak.

Türkiye geneli illere göre koronavirüs risk durumu haritası... İl il risk  durumu... - Son Dakika Haberleri İLLERDEKİ RİSK DURUMU: TÜRKİYE HARİTASI KIZARIYOR MU?

Vaka haritasındaki risk durumuna göre kararlar alınması da bekleniyor. Mavi (düşük riskli) illerin sayısının azalması ve kırmızı (çok yüksek riskli) şehirlerin artması da Kabine’nin gündeminde olacak.
Tedbirler artırılacak mı?

YENİ TEDBİRLER KAPIDA

Vaka sayısının 15 bini geçmesiyle risk durumu gözden geçirilerek, kısıtlamaların durumu il bazında değerlendirilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yeni tedbir ve kararlara ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.