SON DAKİKA
Hava Durumu

GZT editörleri Nazgul Kenzhetay ve Emin Karaçak Rus güçleri tarafından Hakasya'da gözaltına alındı!

GZT editörleri Nazgul Kenzhetay ve Emin Karaçak Rus güçleri tarafından "casusluk" iddiasıyla Hakasya'da gözaltına alındı!

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2021 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2021 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
GZT editörleri Nazgul Kenzhetay ve Emin Karaçak Rus güçleri tarafından Hakasya'da gözaltına alındı!


Rusya Federasyonu Hakasya Cumhuriyeti'ne çekim için giden GZT editörleri Nazgul Kenzhetay ve Emin Karaçak, Rus kolluk güçleri tarafından gözaltına alındı. Rus güçlerinin geri gönderme merkezinde tuttuğu gazetecilerin, insan haklarına aykırı bir şekilde alıkonulduğu bildirildi. GZT'den yapılan açıklamada, "Arkadaşlarımız belgesel çekimleri yapmak için bulundukları Rusya'da hukuksuz biçimde gözaltına alındı" denildi.



GZT editörleri Nazgul Kenzhetay ve Emin Karaçak, Hakasya Türklerini ve Altay bölgesindeki Türk topluluklarını haber yapmak üzere gittikleri bölgede, Rusya Federasyonu kolluk güçleri tarafından gözaltına alındı. Kenzhetay ve Karaçak hakkında sınır dışı edilmek üzere işlem yapıldığı ancak gazetecilerin, Rus güçlerinin baskılarına maruz kaldığı öğrenildi. Gazetecilere, Rus yönetimi tarafından 10 gün gözaltı kararı verildi. GZT editörlerinin, 17 Aralık 2021'den bu yana gözaltında olduğu bildirildi.



RUS GÜÇLERİ NAZGUL KENZHETAY VE EMİN KARAÇAK'I SÖZDE İZİNSİZ ÇEKİM İDDİASIYLA GÖZALTINA ALDI!

Rus güçleri tarafından sözde izinsiz çekim yaptıkları iddiasıyla alıkonulan gazetecilerin insanlık dışı şartlarda tutulduğu belirtildi. Gazetecilere, 5 bin ruble para cezası verildi ve halen Abakan'da geçici bir gözaltı merkezinde tutuluyorlar.





Gazetecilerin bulundukları gözaltı merkezinden karelerde insanlık dışı şartlarda tutuldukları görülüyor:





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.