SON DAKİKA
Hava Durumu

35 Avrupalı gözlemci Ukrayna seçimlerini izlemeye başladı bile

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2012 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2012 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
35 Avrupalı gözlemci Ukrayna seçimlerini izlemeye başladı bile
Avrupa Seçimleri İzleme Sivil Toplum Örgütleri Ağı’nın (ENEMO) Ukrayna Seçimlerini İzleme Heyeti Başkanı Maya Milikiç ENEMO Ağı’nın Ukrayna’da çalışmalara başladığını açıkladı.
Maya Milikiç “8 Ağustos’tan beri bizim 35 uzun süreli gözlemcimiz Ukrayna'nın değişik bölgelerinde seçim öncesi siyasi gelişmeleri izliyor. Gözlemcilerimiz özel olarak eğitilmiş ve seçim yasasını öğrenmişlerdi.” dedi.
Milikiç, ENEMO’nun seçim döneminde basın toplantılarında sunulacak üç kısa rapor hazırlamayı planladığını, daha sonra seçim gününde bir açıklama ve nihai raporu yayınlayacağını belirtti.
Maya Milikiç propaganda kampanyası hakkında bir açıklama yapmak için henüz erken olduğunu, gözlemcilerin daha yeni çalışmaya başladığını kaydetti.
Milikiç, gözlemcilerin şu an ENEMO raporların temelini oluşturacak bilgilerin topladığını belirtti.
ENEMO Ağı seçim gününe yakın Ukrayna’ya 400 kısa süreli gözlemci göndermeyi planlıyordu.
ENEMO - Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Asya'daki 17 ülkede seçimleri izleyen sivil toplum örgütlerinin uluslararası bir ağıdir.
Ukrayna Parlamento Seçimleri İzleme Misyonu, faaliyetlerini ABD ve İngiltere hükümetlerin, Almanya ve Hollanda Dışişleri Bakanlıkların, Karadeniz bölgesel işbirliği fonunun mali desteğiyle yapıyor.
Sevil Ablayeva
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.