SON DAKİKA
Hava Durumu

4 ülke daha Rusya’ya karşı yaptırımları uzattı

Söz konusu ülkeler, politikalarını Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımları dikkate alarak yürütmeyi garanti etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
4 ülke daha Rusya’ya karşı yaptırımları uzattı

Ukrayna, Arnavutluk, Karadağ ve Norveç, Avrupa Birliği Konseyi’nin aldığı Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırımların uzatılması kararına katıldı.
 
Avrupa Birliği Konseyi Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu ülkeler, politikalarını Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımları dikkate alarak yürütmeyi taahhüt etti.
 

Açıklamada, “Bahsi geçen ülkeler, ulusal politikalarının Avrupa Birliği Konseyi’nin ilgili kararına uygun olacağını garanti ediyor. Avrupa Birliği bu yükümlülüğü dikkate alıyor ve olumlu karşılıyor.” denildi.



163395



Hatırlanacağı üzere Avrupa Birliği, Avrupa Birliği Konseyi’nin 21 Aralık tarihinde aldığı kararla, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırması ve Minsk Anlaşması'na uymaması nedeniyle Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımları 31 Temmuz 2018’e kadar uzattı.
 

Avrupa Birliği, Kırım’ın işgali ve Ukrayna’nın doğusundaki saldırısından dolayı Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar kararını ilk olarak 2014 yılında almıştı. Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor.

Ayrıca Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor. Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren yaptırımlar, her 6 ayda bir uzatılıyor. AB'nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.