SON DAKİKA
Hava Durumu

600 bin Irak Türkmeni evinden sürüldü

Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilcisi Sündüz Abbas, Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler Komitesi'nde Irak'taki Türkmenlerin merkezi hükümet, Kürtler, PKK ve DAEŞ arasında kapana kısıldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
600 bin Irak Türkmeni evinden sürüldü

Dün, 30 Mayıs'ta Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler Komitesi'nde "Irak ve Suriye'de iç savaş ile DAEŞ arasında kalan azınlıkların durumu" konulu bir oturum düzenlendi. 

Oturuma, Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilcisi Sündüz Abbas ile birlikte DAEŞ'in kaçırdığı Ezidi aktivist Nadia Murad Basee Taha, Suriyeli Cizvit din adamı Ziad Hilal ve Süryani din adamı Archimandrite Emanuel Youkhana da konuşmacı olarak katıldı.

Zorla memleketlerinden sürülen Iraklı Türkmenlerin sayısının yaklaşık 600 bin olduğunu ve bu kişilerin gıda,barınma, sağlık hizmetleri, tıbbi yardımlardan mahrum bulunduğunu söyleyen Abbas, Irak'ta Türkmenlerin, merkezi hükümet, Kürtler, PKK ve DAEŞ arasında adeta kapana kısıldığını, uluslararası toplumun DAEŞ'in Türkmenlere yaptığı zulümleri göz ardı ettiğini belirtti.

Abbas, Türkmenlerin de diğer gruplarla eşit olarak desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, Türkmenlerin bu sayede kendilerini savunup bölgeye istikrar ve denge getirebileceğini ifade etti.

Diğer konuşmacılar da bölgedeki çatışmalar nedeniyle mensup oldukları azınlık gruplarının yaşadıkları sıkıntılara değindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.