SON DAKİKA
Hava Durumu

76 Kırım milletvekili hakkında arama kararı çıkarıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
76 Kırım milletvekili hakkında arama kararı çıkarıldı

Devlete ihanet yapma sebebiyle Kırım Parlamentosu’nun eski 76 milletvekili hakkında arama kararı çıkarıldı.

Ukrayna Başsavcılığı, Ukrayna Ceza Kanunu'nun 111.maddesi 1.fıkrasına (devlete ihanet) göre Kırım Parlamentosu’nun eski milletvekillerine ilişkin mahkeme öncesi soruşturmaların yapıldığını bildirdi.

İlgili milletvekillerin 1,2 milyar grivnya (60 milyon dolar) tutarında mallarının haczedildiğini kaydeden Başsavcılık, milletvekilleri hakkında arama kararın çıkarıldığını ve mahkemenin, onları tutuklama izni verdiğini belirtti.

28 Şubat tarihinde Ukrayna Başsavcılığı, Kırım Parlamentosu’nun eski milletvekillerinin devlete hainlik yaptığından şüphelendiğini açıkladı.

Yapılan araştırma sırasında 2014 yılın Mart ayında Kırım Özerk Cumhuriyeti milletvekilleri Doniç, Yoffe, Tsekov, Baharev, Lujetskaya ve diğerlerinin, Kırım’ın ilhakı sürecinde yardımcı olduklarına dair deliller elde edildi.

Söz konusu milletvekilleri, ‘Kırım Cumhuriyeti’ni yasadışı olarak ilan eden ve daha sonra Kırım’ın yasadışı yoluyla Rusya’ya bağlamaya ilişkin kararnameleri kabul etmekle suçlanıyor.

Daha önce Kiev Peçerskiy Bölge Mahkemesi, Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov ve Kırım Parlamentosu milletvekillerinin malları hakkında haciz kararı çıkardı. Haczedilen malların toplam tutarının 1,2 milyar grivna (yaklaşık 50 milyon dolar) olduğu bildirildi.

Ukrayna Başsavcılığı, 67 ulaştırma aracı ve yaklaşık 70 adet gayrimenkulün haczedildiğini açıkladı. İlgili malların bir kısmının Ukrayna’nın anakarasında bulunduğu belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.