SON DAKİKA
Hava Durumu

"AB, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlara sıcak bakmıyor..."

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms, Rusya’ya karşı yeni yaptırımların söz konusu olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"AB, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlara sıcak bakmıyor..."

Avrupa Parlamentosu milletvekili Rebecca Harms, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar uygulanması konusunda bir beklenti olmaması gerektiğini ileri sürdü.

Liga.net haber ajansına verdiği röportajda Harms, "Açık konuşmak gerekirse, hali hazırda uygulanan mevcut yaptırımları koruyabilirsek, elimizde Rusya’ya karşı baskı uygulayabileceğimiz daha etkili araçlara sahip olacağız'' dedi.

Avrupa Parlamentosu milletvekili, Rusya’ya karşı yeni yaptırımların uygulanmasına çoğu AB üyesi ülkenin karşı olduğunu, Almanya’da, iktidardaki koalisyonun bir parçası olan Sosyal Demokratların, Rusya ile ilişkileri normalleştirmek istediklerini öne sürdü.

Harms aynı zamanda ‘Savçenko Listesi’nin AB ülkelerinin çoğunluğu tarafından onaylanması konusunda şüpheleri olduğunu belirterek, "Savçenko Listesi’ni Litvanya onayladı, belki diğer Baltık ülkeleri de onaylar, ancak diğer ülkeler onlara katılmaz" iddiasında bulundu.

Bununla birlikte Harms, Minsk anlaşmalarına uyulmadığı sürece ABD ve AB’nin Rusya’ya karşı baskıyı arttırmaları gerektiğini de vurguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.