SON DAKİKA
Hava Durumu

AB: "Siyasi tutuklu Ukrayna vatandaşlarını serbest bırakın"

Avrupa Birliği bir kere daha işgal edilen Kırım'da yasa dışı tutuklanan siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB: "Siyasi tutuklu Ukrayna vatandaşlarını serbest bırakın"

Avrupa Birliği (AB), Rusya’dan uluslararası hak savunucularına işgal edilen Kırım’a tam erişim sağlamasını ve Kırım ile Rusya’daki hapishanelerde tutulan siyasi tutuklu Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakmasını istedi.



 



AB’nin Kırım’daki İnsan Hakları Durumundan Sorumlu Temsilcisinin bugün, 19 Ocak'ta yayınladığı açıklamada, “Uluslararası insan hakları gözlemcilerine yarımadaya tam, serbest ve engelsiz erişim sağlanmalı. Ayrıca AB, işgal edilen Kırım’da ve Rusya’da yasa dışı olarak gözaltına alınan Ukrayna vatandaşlarının en kısa zamanda serbest bırakılmasını da bekliyor.” denildi.



 



Açıklamada, 16 Ocak tarihinde Kırım’ın yasa dışı işgaline karşı çıkan Ukraynalı aktivist Vladimir Baluh’un, AB yargı yetkisini tanımayan sözde mahkeme tarafından 3 yıl 7 ay hapse mahkum edildiği hatırlatıldı.



 



164552



 



Ayrıca, 23 Kasım 2017’de şüpheli suçlamalarla tutuklanan Kırım Tatar aktivist Bekir Degermenci’nin sağlık durumuna dikkat çekilen açıklamada,  “Ağır sağlık durumunu göz önünde bulundurarak, Degermenci’nin derhal gerekli tıbbi yardıma erişiminin sağlanması çok önemlidir.” denildi.



 



Açıklamada, AB’nin daha önce olduğu gibi Kırım’ın yasa dışı işgalini tanımama politikasına sadık kaldığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.