SON DAKİKA
Hava Durumu

AB: Ukrayna ile serbest ticaret yeni yıldan başlayacak

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2015 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2015 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB: Ukrayna ile serbest ticaret yeni yıldan başlayacak

Avrupa Dış Politika Servisi, Avrupa Birliği ve Ukrayna arasında serbest ticaret bölgesi ile ilgili anlaşmanın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi gerektiğini bildirdi.

Avrupa Dış Politika Servisi’nden 14 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada, “Bunun değişmemesi gerekiyor ve Avrupa Birliği, Ukrayna ve Rusya arasında bakanlar düzeyinde yapılan üç taraflı görüşme sırasında tüm taraflarca kabul edildi”  denildi.


Deutsche Welle haber sitesinde yer alan bilgiye göre, 
konuyla ilgili sonraki görüşmeler Avrupa Birliği, Ukrayna ve Rusya temsilcileri arasında bakanlar düzeyinde  Brüksel’de 7 Eylül tarihinde yapılacak. 

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, 13 Ağustos tarihinde Rusya’nın yaptırım uyguladığı ülkeler listesini genişletti.

Rusya’nın gıda ambargosu uyguladığı ülkeler listesine Arnavutluk, Karadağ, İzlanda, Lihtenştayn ve “özel şartla” Ukrayna olmak üzere 5 ülke dahil edildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı gıda ambargosu, Ukrayna ve Avrupa Birliği arasında Ortaklık Anlaşması’nın ekonomik kısmının yürürlüğe girmesi halinde uygulanacak.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ve Avrupa Birliği’ne üye 28 ülke başkanları ve hükümet başkanları 21 Mart’ta Brüksel’de Ukrayna ve Avrupa Birliği arasında Ortaklık Anlaşması’nın “siyasi kısmını” imzalamıştı. Ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Brüksel’de 27 Haziran tarihinde Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması’nın ekonomik kısmını imzaladı.

Anlaşma’nın siyasi kısmı 2015 yılının başından beri uygulanırken serbest ticaret bölgesinin kurulmasını öngören ekonomik kısmının yürürlüğe geçmesi 1 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.