SON DAKİKA
Hava Durumu

AB, yaptırım listesini genişletti

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB, yaptırım listesini genişletti

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde yaşanan silahlı çatışmalar nedeniyle yaptırım listesini genişletmeye karar verdi.

AB ülkelerinin temsilcileri, varlıkları dondurulan ve seyahat yasağı getirilen isimler arasına 13 kişi ve beş örgütü daha ekleme konusunda anlaştı.

Bir Avrupalı diplomat, “13 kişinin Avrupa Birliği’ne girişi yasaklanarak onların banka hesapları dondurulacak, ayrıca 5 şirketin varlıkları dondurulacak” dedi ve böyle kararın, söz konusu kişi ve şirketlerinin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü bozan eylemlere katılmaları nedeniyle kabul edildiğini kaydetti.

İlgili karar, Doğu Ukrayna’daki durumu değerlendiren ve ayrılıkçılara karşı yeni yaptırımların uygulanması konusunda anlaşan AB dışişleri bakanlarının 17 Kasım tarihinde onayladığı karara dayanarak kabul edildi.

Yaptırım listesine eklenen isimlerin, 28 Kasım’da Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi tarafından onaylanması ve 29 Kasım’da Cumartesi günü AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanması bekleniyor.

AB dışişleri bakanları, Brüksel’de 17 Kasım tarihinde yapılan toplantıda, yaptırımların uygulanması için “Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti” temsilcilerinin listesini hazırlama görevini vermişti. Rusya’ya karşı yeni ekonomik yaptırımların uygulanması konusunu ise Avrupa Birliği ülkeleri 18-19 tarihinde yapılacak zirvede ele almayı planlıyor.

AB, Ukrayna'daki kriz sebebiyle toplam 119 kişi ve 23 kuruma yaptırım uyguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.