SON DAKİKA
Hava Durumu

AB’ye Kırım için yeni format çağrısı

Ukraynalı insan hakları kuruluşları, Kırım’ın işgaline son vermek için Avrupa Birliği çerçevesinde yeni bir görüşme formatının kurulması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2017 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB’ye Kırım için yeni format çağrısı

Ukrayna’daki insan hakları kuruluşları, Avrupa Birliği’ne Kırım’ın işgaline son vermek için uluslararası görüşme formatı kurma çağrısı yaptı. 
 
Kiev’de 12 Mayıs tarihinde sunulan Avrupa Birliği-Ukrayna insan hakları sivil toplum kuruluşunun seminerinde sunulan tavsiyelerde, “Kırım’ın işgaline son verilmesi için Avrupa Birliği’nin katılımıyla Uluslararası insani hukuk, uluslararası insan hakları standartları ve uluslararası hukuk ilkelerine dayanacak yeni bir uluslararası görüşme formatı başlatılsın” denildi.



154528



Daha önce Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komitesi Başkanı David McAllister ve Avrupa Parlamentosu Ukrayna ve Avrupa Birliği Ortaklığı Komitesi’ne bağlı Avrupa Parlamentosu heyeti Başkanı Dariusz Rosati’nin 7-8 Nisan tarihinde Ukrayna’da bulundukları ziyaret sırasında Kırım’ın işgaline son vermesine yönelik uluslararası formatın oluşturulması imkanını inceleyeceklerini belirttiği bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.