SON DAKİKA
Hava Durumu

AB yöneticileri: Rusya’ya yaptırımlar devam etmeli

Avrupa Birliği (AB) kurumları yöneticileri, Moskova ile diyaloga devam edilmesi, fakat aynı zamanda Ukrayna’daki eylemleri ve Suriye Halep’te sivilleri bombalaması sebebiyle Rusya’ya yaptırımların devam etmesi gerektiği kanaatinde.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB yöneticileri: Rusya’ya yaptırımlar devam etmeli

Reuters’ın haberine göre, Alman Passauer Neue Presse gazetesinin organize ettiği etkinlikte konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarının Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalara son vermesi gereken Minsk Anlaşmaları ile ilgili olduğunu ve ancak tüm şartların yerine getirilmesinden sonra kaldırabileceğini kaydetti.

Sert ifadelerle Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini ve Avrupa’da sağcı milliyetçilere desteğini kınayan Schulz, aynı zamanda coğrafik yakınlığı göz önünde bulundurularak Rusya ile diyalogun sürdürülmesi gerektiğinin hayati önem taşıdığını ifade ederek, “Rusya’yı parya ilan etmemeliyiz. Bunun yerine Moskova’ya yaptıklarını kınadığımızı, ancak hazır olduklarında diyalog kurmak için kanalları açık tutacağımızı söylemeliyiz” diye konuştu.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa’daki durumun özellikle Polonya, Slovakya ve Baltık ülkeleri başta olmak üzere Doğu Avrupa devletleri için çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Avrupa’nın yürürlükteki yaptırımları hafifletebileceğini mi yoksa Esed’e desteği için Moskova’ya yeni yaptırımların mı uygulanacağı sorusuna Tusk, tek cevabın olan yaptırımların uzatılması olduğunu ifade ederek, “Bana göre çok açık, tek yol Rusya’ya karşı yaptırımları uzatmaktır. Aksi takdirde bu teslim olmak anlamına gelir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.