SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Başkanı Trump İtalya'da

ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi yurtdışı seyahati kapsamında İtalya'nın başkenti Roma'ya ulaştığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Başkanı Trump İtalya'da

ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi yurtdışı seyahati kapsamında İtalya'nın başkenti Roma'ya ulaştığı bildirildi. Başkan seçilmesinin ardından çıktığı yurtdışı resmi ziyaretlerinin üçüncü ayağında Trump, Papa Francis ve İtalyan politikacılarla bir araya gelecek.

Başkanlık uçağının Leonardo da Vinci havaalanına inmesinin ardından Başkan Trump ve First Lady Melania'nın, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano tarafından karşılandığı öğrenildi. İkilinin buradan Roma'nın merkezinde bulunan ABD Büyükelçilik binasına doğru hareket ettikleri kaydedildi.

Trump'ın ilk olarak Papa Francis'le görüşmesi, ardından ise İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Paolo Gentiloni ile kısa görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Ayrıca Roma'da Başkanlık Sarayı, Vatikan, ABD Büyükelçiliği konutu etrafında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve ABD Büyükelçiliği'nin geçici bir süre trafiğe kapatıldığı bildirildi. 

Trump'ın Avrupa Birliği ve NATO liderleriyle görüşeceği Brüksel'e hareket etmeden önce İtalya'da 24 saatten az vakit geçirmesi bekleniyor. Perşembe günü ise Sicilya'da gerçekleştirilecek olan G7 zirvesine katılmak için İtalya'ya geri döneceği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yurtdışı seyahati geçtiğimiz Cumartesi günü ziyaret ettiği Suudi Arabistan turu ile başlamıştı. Trump, Suudi Arabistan'ın ardından son iki günü ise İsrail ve Filistin'de geçirdi. 27 Mayıs'ta bitecek olan yurtdışı ziyaretleri Beyaz Saray için hem dış politika hem de süregelen iç tartışmalardan uzaklaşmak adına büyük önem taşıyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.