SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’de Rusya’ya karşı yaptırımların güçlendirilmesi önerildi

ABD Kongresi’nde Ukrayna’ya kapsamlı destek verilmesini ele alan yasa tasarısı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’de Rusya’ya karşı yaptırımların güçlendirilmesi önerildi

ABD Kongresi’nde Rusya’ya karşı yaptırımları uzatmayı ve Ukrayna’ya yardımcı olmak için yenilikçi yollar sağlamayı öneren yasa tasarısı kaydedildi.

Yasa tasarı Demokrat Parti milletvekili Elliot Engel ve Cumhuriyetçi Parti milletvekili Adam Kinzinger tarafından kaydedildi. Amerikalı milletvekilleri yasa tasarılarını “Ukrayna'da istikrar ve demokrasi Yasası” olarak adlandırıldılar.

Demokrat Parti milletvekili Elliot Engel yaptığı açıklamada, “Putin'in kendi komşularını korkuttuğu ve NATO’nun kararlığını sınayarak Batı ülkelerin birliğini bozmaya çalıştığı sırada ABD boş durmayacaktır” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Parti milletvekili Adam Kinzinger ise konuşmasında, ABD’nin Rus saldırganlığını görmezden gelemeyeceğini ve ABD’nin hiçbir zaman Kırım’ın işgalini tanımayacağını gösterme zamanı geldiğini belirtti.

Yasa tasarısı Kırım’ın işgalini tanımama politikasını Stimson Doktrini ile doğrudan bağlı hale getiriyor, Rusya’nın Ukrayna veya başka bir NATO üyesi ülkenin topraklarını güçle işgal ettiği sürece NATO üye ülkeleri tarafından Rusya’ya bazı (ABD üretimli) askeri ürünlerin ve hizmetlerin verilmesini yasaklıyor.

Önerilen yasa tasarısı Rusya’ya karşı yaptırımları güçlendiriyor ve Kırım’daki herhangi bir Rus üstünlüğünü reddediyor, Ukrayna’yı yaptırımları uygulamaya teşvik ediyor ve ABD Dışişleri Bakanlığını Rus propagandasına karşı strateji oluşturmakla görevlendiriyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nde belgenin 14 milletvekili tarafından desteklediği bildirildi.

Stimson Doktrini, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde güç uygulanması sonucu kurulan devletlerin tanınmaması gerektiğini öngören uluslararası hukuk doktrini olarak biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.