SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’de yaşayan Müslümanlardan Trump’a çağrı

ABD’de yaşayan Müslüman sivil toplum temsilcileri Trump'a 'sessizliğini boz' çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’de yaşayan Müslümanlardan Trump’a çağrı

ABD’de yaşayan Müslüman sivil toplum temsilcileri, Başkan Donald Trump’a Minnesota’da 5 Ağustos Cumartesi günü yaşanan cami saldırısı karşısında sessizliğini bozup, olayı kınaması için çağrıda bulundu.Trump’ın bu vahim olayı kınamaması, Amerika’da yaşayan Müslümanların tepkisini çekti.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Sözcüsü İbrahim Hooper, "Ulusal düzeyde kamu görevlilerinin sessizliği sadece İslam düşmanlarını güçlendirecek." açıklamasında bulundu.

Minnesota Müslüman Amerika Toplumu Başkanı Asad Zaman da yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın bu konuda neden tweet atmadığını merak ediyoruz" ifadesini kullandı. CAIR Kamu İlişkileri Müdürü Robert McCaw ise Başkan'ın sessizliğinin bilinçli bir tercih olduğunu savundu.

Beyaz Saray yaşanan olayda Trump’ın sessizliğinin, yapılan saldırının arkasındaki ideolojik sebebin bilinmemesine bağladı. Olayın ardından hazırlanan ilk raporların tümünün yanlış olduğunu dile getiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Görevlisi Sebastian Gorka, "Onları kontrol etmeniz gerekiyor, faillerin kim olduğunun bulunması lazım." diye konuştu. 

Gorka konuşmasının sonunda, "Bekleyelim ve görelim. Yerel makamlara değerlendirme yapmalarına izin verelim. Beyaz Saray daha sonra yorumlarını yapacak." dedi.

SALDIRGANI YAKALAYANA 24 BİN DOLAR

ABD’deki Müslüman sivil toplum temsilcileri, saldırganın yakalanması dahilinde yardımcı olacaklara 24 bin dolar ödül vereceğini açıkladı. Aralarında Müslüman din adamlarının yanı sıra çok sayıda rahip ve haham da saldırının gerçekleştiği caminin önünde protesto yaptı.

Mitinge, Minnesota Senatörü ünlü yazar ve komedyen Al Franken ile Kongre Üyesi Tim Walz da katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.