SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’den Putin’in dostlarına darbe

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’den Putin’in dostlarına darbe

ABD hükümeti, Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin’in dostu olarak bilinen 3 Rusyalı işadamına ait iki Rus bankasının 640 milyon dolarlık aktiflerini bloke etti.

Wall Street Journal gazetesi, Putin’in arkadaşı Yuri Lovalçuk tarafından kurulan “Rossiya” bankası ve Rotenberg kardeşlerine ait “SMP-Bank”ın aktiflerinin bloke edildiğini açıkladı.

En büyük zararı 572 milyon dolarlık aktifi dondurulan “Rossiya” bankası gördü. Gazetenin değerlendirmelerine göre söz konusu tutar, bankanın 2013 yılı verilerine ancak günümüzdeki döviz kuruna göre toplam aktiflerin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor.

“SMP-Bank”ın dondurulan 65 milyon dolarlık aktifi ise bankanın toplam aktiflerinin yüzde 2’sini oluşturuyor.

Söz konusu iki banka, ABD’nin yaptırım uyguladığı Rus şirket ve finans kurumları listesinde yer alıyor. Boris ve Arkadiy Rotenberg ve Yuriy Kovalçuk ise “Putin’in yakın çevresinden” iş adamları olarak ABD’nin 2014 yılının Mart ayında yaptırım uyguladığı kara listeye dahil edilen ilk iş adamları arasında bulunuyor.

Daha önce ABD Başkanı Barack Obama’nın, Rusya’nın ve Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçıların Ukrayna’ya yönelik faaliyetleri vesilesiyle uygulanan yaptırımları bir yıl süreyle uzattığı açıklanmıştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya bağlı Kırım’ı ilhak etmesi nedeniyle uygulanan yaptırımların süresinin uzatılacağı kaydedilen açıklamada, Rusya’nın ve desteklediği ayrılıkçıların eylemlerinin, Ukrayna’da demokratik süreçleri ve enstitüleri bozduğu, Ukrayna’nın huzuru, güvenliği, istikrarı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü tehdit ettiği ve aktiflerinin çalınmasına neden olduğu belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.