SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Suriye'ye gizli ziyaret

ABD'li general Joseph Votel'in 11 saatliğine Suriye'de bulunduğu esnada muhalif liderlerin yanı sıra Kürt ve Arap güçleriyle görüştüğü Washington tarafından duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Suriye'ye gizli ziyaret

ABD Merkezi Komuta Komutanı General Joseph Votel'in dün (21 Mayıs) Suriye'de bulunduğu, resmi açıklamaya göre ülkenin kuzeyinde 11 saat kaldığı duyuruldu.

Üst düzey generalin, ABD'li askeri danışmanların yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri liderleri ile Kürt ve Arap isyancılarla bir araya geldiği, ABD'nin yerel güçleri DAEŞ'i yenilgiye uğratmak amacıyla organize etmeyi hedeflediği bildirildi.

Ziyaretin ardından konuşma yapan General Votel, yerel güçlerin DAEŞ'i bozguna uğratmaya yaklaştığını ve yerel güçlere güveninin arttığını ifade ederek Suriye Demokratik Güçleri'nin görüşme sırasında askeri araç, makineli tüfek, roketatar ve havan istediklerini aktardı.

ABD'nin şu an 200'e yakın özel kuvvetler mensubu askeri Suriye'de bulunuyor. Suriye'deki yerel liderler ABD'den daha fazla askeri ve insani yardım talep ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin yayınladığı bir yazılı açıklamada, ABD'nin Rusya ile Suriye'de ortak hava operasyonları düzenlemeye dair bir anlaşma yapmadıklarını belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.