SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Dışişleri Bakanı: Rusya'nın bunu yapıp yapmadığını bilmiyorum

Vladimir Putin’in Lavrov-Trump görüşmesinin ses kaydını ABD Senatosu ve Kongreye sunmaya hazır olduğu yönündeki açıklamaları üzerine ABD Dışişleri Bakanı Tillerson konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Dışişleri Bakanı: Rusya'nın bunu yapıp yapmadığını bilmiyorum

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cezayirli mevkidaşı Ramtane Lamamra'yla yapacağı ikili görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NBC televizyonu muhabirinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmenin ses kaydını ABD Senatosu ve Kongre’ye sunmaya hazır olduğu yönündeki sözlerini hatırlatılarak, "Sizce Ruslar Oval Ofisi dinletiyor mudur?" şeklindeki sorusuna Tillerson, "Bunu hiçbir şekilde bilemem." yanıtını verdi.

Geçen hafta Trump Beyaz Saray'da Lavrov ve Rus Büyükelçi ile görüşmesi sırasında, terör örgütü DAEŞ hakkında çok gizli bilgileri açıkladığı hakkında iddialar olmuştu.

Buna iddiaları yalanlayan Putin, ABD'li siyasetçilerin içlerini rahatlatacaksa görüşmenin ses kaydını Senato ve Kongreye sunmaya hazır olduklarını söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.