SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya silah yardımı bildirisi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Kongresi’nden Ukrayna’ya silah yardımı bildirisi

ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi, ABD Devlet Başkanı Barack Obama’yı Ukrayna’ya ateşli silah yardımı yapılması çağrısını içeren bildiriyi oy çoğunluğu ile kabul etti.

23 Mart Pazartesi günü kabul edilen “Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü korumak için Ukrayna’ya askeri destek vermeye yönelik Devlet Başkanı’na çağrı” bildirisini 348 Kongre üyesi desteklerken, 48 Kongre üyesi karşı çıktı.

Bildiri metninde, Ukrayna’ya öldürücü silah verme fikrini ABD Kongresi’nin iki partinin de desteklediği kaydedildi.

Ukrayna’dan bildiri için ABD’ye teşekkür

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Barack Obama’yı Ukrayna’ya öldürücü silah vermeyi çağıran bildiri için ABD Temsilciler Meclisi’ne teşekkür etti.

Klimkin kendi Twitter sayfasında, “Ukrayna’ya askeri yardımı vermeyi çağıran bildiri için ABD Temsilciler Meclisi’ne teşekkür ediyorum” yazdı.

Rusya Devlet Duması, ABD Temsilciler Meclisi’nin bildirisini provokasyon olarak nitelendirdi

Rusya Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, ABD Temsilciler Meclisi’nin Barack Obama’yı Ukrayna’ya öldürücü silah vermeyi çağıran bildiriyi Rusya’ya karşı provokasyon olarak adlandırdı.

“Şimdi her şey Barack Obama’ya bağlı. Obama, savaşa karşı çıkan Devlet Başkanı olarak iktidara geldi” diyen Puşkov, Obama’nın mantıklı davranması gerektiğini söyledi.

Puşkov, söz konusu bildiriyi, nükleer devlet olan Rusya’ya karşı bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.