SON DAKİKA
Hava Durumu

“ABD’nin Ukrayna’ya yönelik politikası değişmeyecek”

ABD’nin Ukrayna Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ABD’de Kasım ayında gerçekleştirilecek Devlet Başkanı seçimlerinden sonra ABD’nin Ukrayna'ya yönelik politikasının değişmeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“ABD’nin Ukrayna’ya yönelik politikası değişmeyecek”

ABD’nin Ukrayna Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ABD’de Kasım ayında gerçekleştirilecek Devlet Başkanı seçimlerinden sonra ABD’nin Ukrayna'ya yönelik politikasının değişmeyeceğini belirtti.
 
Geoffrey Pyatt, Kiev’de 21 Mayıs tarihinde düzenlenen “Ukrayna-AB: Meydan Okumaları Fırsatlara Dönüştürmek” konulu uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, “ABD’de yapılacak Devlet Başkanı seçimlerinin sonuçlarının ne olursa olsun ABD’nin 25 yıldan beri devam eden politikası değişmeyecek” dedi.
 
ABD’nin birlik halinde, özgür ve barış içinde yaşayan bir Avrupa görüşünü desteklediğini ifade eden Pyatt, barış içinde ve özgür olmayan bir Ukrayna olmadan bu amaca ulaşmanın imkansız olacağı fikrini paylaştı.
 
Bu ortak arzunun gerçekleştirilmesi için ABD-Avrupa Birliği ortaklığının çok önemli olduğunu belirten Büyükelçi Pyatt, “Son iki buçuk yıl içinde meydana gelen olaylardan sonra Ukrayna’nın Avrupa olduğundan, Ukrayna’nın geleceğinin Avrupa ailesinin içinde olduğundan şüphe edilemez. Avrupa kurumları ve Avrupa değerlerini temel alan, kleptokrasi (hırsızlar rejimi) ve yolsuzluğun olmadığı, uluslararası standartlara uygun yönetim yapılarını arayan insanlar bu nedenle Bağımsızlık Meydanı’nda (Euromeydan Olayları) toplandı” diye kaydetti.
 
Ukrayna halkının kendi geleceğini kendilerinin kurması ve kendilerinin tayin etmesi gerektiğini söyleyen Geoffrey Pyatt, bunu Ukrayna'dan başka ne Rusya'nın ne da başka birlerinin yapabileceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.