SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Rusya’nın Kırım’daki baskılarını kınadı

ABD, Rusya’nın Kırım’daki basın özgürlüğü ihlallerini kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Rusya’nın Kırım’daki baskılarını kınadı

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından Kırım’da gazetecilerin evlerinde yapılan arama ve gazetecileri tutuklama olaylarını sert bir şekilde kınadı.

ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliğin basın servisi, “Anladığımız kadarıyla Rusya’nın Ukrayna’nın bu parçasının ilhakı ve işgaline güya karşı çıktığı için en az bir gazeteciyi gözaltına alındı. Biz, gazetecileri bir an önce serbest bırakmaya ve işgalci Rus yönetimi tarafından medya kuruluşlarına karşı yapılan baskınlara son vermeye çağırıyoruz” diye bildirdi.

Büyükelçiliğin basın sekreteri Jonathan Lally, ABD’nin, Kırım’da bağımsız medya kuruluşlarına ve sivil toplumuna karşı baskıların artışından dolayı endişe duyduğunu açıkladı.

Jonathan Lally, “İşgalci yönetimin tutumunu kabul etmeyenler susturuluyor veya kovuluyor. Uluslararası gözlemcilere, daha önce de olduğu gibi yarımadaya giriş izni verilmiyor. Bahsi geçen uygulamalar, Rusya yönetiminin, Rusya’da ve işgal ettiği Kırım’da bağımsız sesleri susturduğunu gösteren ilave örnekleri” diye belirtti.

19 Nisan Salı günü, "Azatlık Radyosu" ajansının "Кırım. Hakikat" projesi çalışanı gazeteci Nikolay Semena’nın evinde Rus kolluk kuvvetleri tarafından arama düzenlendi. Aramanın ardından Semena, Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) götürüldü. Aynı muamele Kırımlı gazeteciler Lenyara Abibullayeva ve Ruslan Lyumanov’a da uygulandı.

Daha sonra Nikolay Semena ile ilgili ev hapsi kararının verildiği bildirildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.