SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Timoşenko için hayal kırıklığına uğradı

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2012 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2012 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Timoşenko için hayal kırıklığına uğradı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland dün (29 Ağustos) yapılan brifingde ABD’nin Ukrayna Yüksek İhtisas Mahkemesi’nin Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun gaz davasına ilişkin ilk derece mahkemelerinin vermiş olduğu kararlarını hukuka uygun bulmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.
Victoria Nuland “Biz gerçekten bu karardan dolayı üzüldük. Biz, bildiğiniz gibi, defalarca Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko ve Ukrayna eski İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko dahil olmak üzere Ukrayna'da muhalefet ve eski hükümet liderlerinin siyasi takibi ile ilgili endişelerimizi dile getirmekteydik.” dedi.
Nuland “Biz Ukrayna hükümete Bayan Timoşenko, eski hükümet üyeleri serbest bırakılması ve onların siyasi ve medeni haklarını geri verilmesi için ısrar etmeyi sürdürüyoruz.” diye kaydetti.
Medeni ve ceza davalarına bakan Ukrayna Yüksek İhtisas Mahkemesi, Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun gaz davasına ilişkin Kiev Peçersk Mahkemesinin (7 yıl hapis cezasına çarptırılması kararı) ve Kiev Temyiz Mahkemesinin (bu kararı hukuka uygun bulma kararı) vermiş olduğu kararlarını hukuka uygun bulup onaylamıştı.
Sevil Ablayeva
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.