SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna’ya askeri yardımı arttıracak

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna’ya askeri yardımı arttıracak

ABD Devlet Başkanı Barack Obama İdaresi, Ukrayna’ya askeri yardımı arttıracak ve söz konusu amaçlar için ABD Kongresi’nin devlet bütçesinden ilave para ayıracağını ümit ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Devlet Başkanı Yardımcısı Joseph Biden’in Ukrayna, Türkiye ve Fas’a yaptığı ziyaretlerden sonra ABD’li yetkililerin yaptığı toplantıda, güvenlik alanında Ukrayna’ya yardım sağlama konusu ele alındı.

ABD Devlet Başkanı İdaresi’nde çalışan ve ismi açıklanmayan yetkili, “Güvenlik alanında Ukrayna’ya yardımımızı genişletiyoruz. Havanları tespit eden radarların birkaçı artık Ukrayna’da. Daha birkaç radar en yakın zamanda oraya gönderilecek. Ayrıca, bizde fazla olan askeri ekipman ve araçları gönderiyoruz. Örneğin, Humvee tipi Yüksek Hareket Kabiliyetli Çok Amaçlı Vasıtalar ve diğer arabalar sağlanıyor. Bu amaçlar için biz artık 100 milyon dolar harcadık ve Ukraynalı askerlerin eğitimi için daha onlarca milyon harcayacağımızı ümit ediyoruz. Kongre ile görüşerek bu paraların ayrılması için çabalıyoruz” dedi.

Washington’da yapılan söz konusu toplantıda, başka ülke ve kuruluşların da Ukrayna’ya yardım etmesi gerektiği kaydedildi.

Toplantıda, “Biz tek başımıza bu yardımı tam olarak sağlayamayacağız. IMF ve Avrupalıların katılımı gerekiyor” denildi. Görüşme sırasında, ilgili yardımın, Ukrayna’da hükümetin oluşturulması ve reform programın hayata geçirmeye başlaması halinde sağlanacağı belirtildi.

Joseph Biden’in Ukrayna’ya gelmeden önce Washington, Kiev’e askeri yardım sağlayacağından söz etti. Moskova buna cevaben, saldırı silahlarının sağlanmasının 17 Nisan’da imzalanan Cenevre anlaşmalarının ihlali olacağını ileri sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.