SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD ve Rusya temsilcileri Ukrayna konusunu görüşecek

ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker ile Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Vladislav Surkov gelecek hafta bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD ve Rusya temsilcileri Ukrayna konusunu görüşecek

ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker ile Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Vladislav Surkov gelecek hafta Minsk’te bir araya gelmeyi planlıyor.



Kremlin’e yakın bir kaynağa atıfta bulunarak Rus basınında çıkan haberlerde, “Görüşmenin gelecek haftanın ilk yarısında Minsk’te yapılması planlanıyor.” denildi.



7 Temmuz tarihinde ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kurt Volker’i ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi olarak atadı. Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığında Ukrayna konusuyla ABD Dışişleri Bakanı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Victoria Nuland ilgileniyordu.



157812



Bilindiği gibi ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker‘in başkanlığındaki ABD Dışişleri heyeti, 23 Temmuz tarihinde, Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların devam ettiği toprakları ziyaret etmişti.



ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi bu esnada, “Ana amacımız, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliği geri kazanmak. Anladığım kadarıyla, bu dondurulmuş bir çatışma değil, sıcak savaştır.” açıklamasında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.