SON DAKİKA
Hava Durumu

“Afganistan’dan sonra Ukrayna”

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Afganistan’dan sonra Ukrayna”

Polonya’nın Gazeta Wyborcza gazetesinin baş editörü Adam Michnik, Ukrayna ordusunun, Ukrayna’ya saldıran Rus ordusunu durdurma olayının, SSCB’nin Afganistan’a askeri müdahalede bulunup ‘dişlerini kırdığı’ olayına benzediğini belirtti.

Michnik, “Ukrayna, Putin’in askeri müdahalesini durdurdu. Buna benzer olay daha önce de meydana geldi. SSCB, Çekoslovakya ve Macaristan’a girdi ama Afganistan’da dişlerini kırdı. Şimdi ise Rusyalılar, dişlerini Ukrayna’da kırdı. Ukrayna, onlar için ikinci Afganistan” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendi kendini tuzağa düşürdüğünü anlatan Michnik, “Putin’in birinci hatası, Viktor Yanukoviç’i, AB ile Ortaklık Anlaşması'nı imzalamamaya zorlaması. İkinci hata, güç kullanarak Ukraynalıları yenebileceğini düşünmek. Üçüncü hata, NATO ve AB’nin lokal çatışmalara tepki göstermeyeceğini düşünmek” diye konutşu.

“Ama böyle olmadı. Olimpiyat Oyunları zamanında ve Viktor Yanukoviç’in Ukrayna Cumhurbaşkanı olduğu zamanda Putin’in elinde koz vardı. Şimdi ise Putin, izole edilmiş durumunda. Herkes, Putin’in yalancı olduğunu biliyor ve kimse onun sözlerine inanmıyor” kaydeden Michnik, batı politikacıların sadece Putin’in tahmin edilemez olduğundan korktuğunu söyledi.

Ukrayna’ya silah sevkiyatının gerçekleştirilmesi gerektiğini bildiren Michnik, Putin’in Ukrayna’yı savaşsız ele geçirmek istediğine rağmen Ukrayna’yı savaşsız alamayacağını anlaması gerektiğini ifade etti.

Michnik, Rusya Federasyonu’ndaki siyasi rejimi, “çürük otoriterizm” olarak adlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.