SON DAKİKA
Hava Durumu

Afganistan gazileri Emekli Sandığı binasını işgal etti

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2011 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2011 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afganistan gazileri Emekli Sandığı binasını işgal etti
DONETSK (QHA) -  Bine yakın Afganistan gazisi, Çernobil kazası sonrası görev yapmış olan kişiler ve “savaş çocukları” statüsüne sahip olan (İkinci Dünya Savaşı sırasında çocuk yaşta olan) emekliler Ukrayna Emekli Sandığı Donetsk Bölge İdaresi binasının işgal ettiler.  

Protestoyu yapan eylemciler Başbakan Mıkola Azarov’un yanlarına gelmesini istediler, aksi takdirde açlık grevine başlama tehdidinde bulundular. Çernobil felaketi malullerin Çernobıl-Yedinist’(Çernobıl Birliği) derneğinin Donetsk şubesi başkanı Nikolay Gonçarov’un verdiği demeçte, eylemcilerin Donetsk Emekli Sandığı binasının toplantı salonuna sakin ve barışçıl olarak toplanarak, Müdür Georgiy Yakimenko’ya sorunlarını ilettiklerini kaydetti.

Yakimenko bu vatandaşlar için emekli maaşları hesaplama yönteminin Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre belirlendiğini açıkladı. Bu görüşmelerden sonra tüm eylemciler Başbakan Azarov ile görüşmeye karar verdi.
 
Gonçarov, “Evet, Yakimenko ile görüştük. Para olmaması nedeniyle Afganistan’da savaşan eski Sovyet askerleri ile Çernobil Nükleer Santralindeki meydana gelen faciadan sonra görev yapan kişiler ve Savaş Çocukları statüsüne sahip olan kişilere çeşitli imtiyaz haklarının yerine getirilemeyeceğini bildirdiler. 745 sayılı Bakanlar Kurulun kararını uygulayacaklarını ve bu sorun tek Bakanlar Kurulu tarafından çözülebileceğini söylediler. Onun (Yakimenko) yapmış olduğu açıklamalardan sonra Azarov’u Donetsk’e çağırmaya karar verdik.” dedi.
 
Nikolay Gonçarov, hükümetin bu mesele ile iki aydır uğraştığını, ancak hiçbir şey yapmayan, sadece boş konuşmaların yapıldığı çalışma gruplarının oluşturulduğunu kaydetti. Gonçarov, “Bu Gordion düğümünü koparmak hedefimizle buraya Azarov’un ve tüm Bakanlar Kurulu üyelerinin gelmesini talep ediyoruz.” dedi.

Gonçarov, “Donetsk Emekli Sandığı binasının toplantı salonundan çıkmama kararı aldık ve Bay Azarov’un buraya derhal gelmesi için karar aldık. Azarov’un Donetsk’e, yanımıza, bu salona hemen gelmesini istiyoruz, bunun için hemen Kiev’e taleplerimizle ilgili bir yazıyı göndereceğiz.” diye vurguladı.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.