SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT Donbas’taki gözlemci sayısını artırmak istiyor

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde günümüzde 47 ülkeden 700 gözlemci bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT Donbas’taki gözlemci sayısını artırmak istiyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı teröristler ve Ukraynalı askerler arasında çatışmanın devam ettiği Donbas bölgesinde gözlemci sayısını artırmak istiyor.
 
AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Ertuğrul Apakan, 28 Nisan tarihinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, “Gözlem faaliyetlerinin gerçekleştirildiği noktaların sayısını arttırdık, söz konusu yerler, Ukrayna hükümetinin kontrolü altındaki bölgelerde bulunuyor. Günümüzde 30 merkezimiz var, ama hükümete karşı olan güçlerin kontrolü altında olan bölgelerde dahil olmak üzere ek merkezleri kurma ihtiyacı var” diye kaydetti.
 
Bunun, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) müfettişlerinin güvenlik garantilerini sağlamak için gerekli olduğunu ifade eden Apakan, “Günümüzde Donbas’ta 47 ülkeden 700 gözlemcimiz görev yapıyor, hem gözlemcilerin sayısı hem coğrafya kapsamını dikkate alarak gözlemci sayısının artırılmasını amaçladık” dedi.
 
Bununla birlikte Apakan, hava fotoğrafçılığı, uydu görüntüleri ve durumu gözetlemenin diğer yöntemlerinde AGİT misyonunun teknik imkanlarının giderek genişlediğini belirtti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.