SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT, Mogilyov konusunda Ukrayna yönetimini uyaracak

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2010 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2010 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT, Mogilyov konusunda Ukrayna yönetimini uyaracak
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa A.Kırımoğlu, 22 Martta QHA’ya yaptığı açıklamada Avrupa İşbirliği ve Güvenlik Teşkilatı (AGİT) Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiserliğinin yeni Ukrayna İçişleri Bakanı Anatoliy Mogilyov ile ilgili olarak Ukrayna yönetimine mektup göndermeyi planladığını kaydetti.
Kırmoğlu, 19 Martta Hollanda’nın Haag şehrinde AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Knut Vollebaek ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verirken Vollebaek’in Ukrayna’daki seçim sonrası durumu merak ettiğini söyledi. Kırımoğlu, “Vollebaek, Ukrayan Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonraki Ukrayna’daki durumunu merak etti ve Kırım’daki başta olmak üzere Ukrayna’daki yeni atamalar hakkında bilgi aldı” dedi.
Kırımoğlu, AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiserliğinin, 11 Martta Ukrayna Parlamentosunun onayı ile Ukrayna İçişleri Bakanı görevine atanan Anatoliy Mogilyov ile ilgili Ukrayna yönetimine yazı göndereceğini belirtildiğini söyledi.
Anatoliy Mogilyov, Kırım Emniyet Müdürü olduğu dönemde 2007 yılında Yalta bölgesindeki Ay Petri dağında çalışan Kırım Tatarlarına karşı yasadışı operasyon düzenlemişti. Bu operasyon sonucunda bir çok Kırım Tatarı dövülürken bir kişi ateşli silahla yaralandı. Daha sonra Mogilyov, 1944 Kırım Tatar sürgününün haklı olduğunu öne süren makale yayınladı.
Mogilyov’un her hangi bir önemli göreve atanmasına kesinlikle karşı çıkan Mustafa A.Kırımoğlu, Mogilyov’un atanması durumunda hakkında cezai soruşturma açılması için başvuru yapılacağını kaydetmişti.
Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.