SON DAKİKA
Hava Durumu

Akmescit’te Kırım Müslümanları Kurultayı yapılıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2013 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2013 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akmescit’te Kırım Müslümanları Kurultayı yapılıyor

Bugün Kırım Özerk Cumhuriyetinin başkenti Akmescit’te 5. Dönem Kırım Müslümanları Kurultayı yapılıyor.

Kırım Tatar Akademik Müzik ve Drama Tiyatrosu’nda düzenlenen Kurultay’a 280 delegenin yanı sıra aralarında hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kırım Tatar milli hareket emektarları, işadamları ve diğerleri katılıyor.

Kurultay toplantısı Ukrayna ve Kırım Tatar marşları ve duanın okunmasıyla açıldı.

Kurultay Başkanlık Divanına Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev, Kırım Müftüsü Yardımcısı Ayder İsmailov ve Enver Nogaşev, Kırım Tatar Milli Meclisi Beşkan Yardımcısı Refat Çubarov katıldı.

Kırım Başbakan Yardımcısı Aziz Abdullayev ve Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Daimi Kırım Temsilcisi Viktor Plakida’nın mesajını okuyan Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Daimi Kırım Temsilcisi Yardımcısı İbraim Mamutov birer konuşma yaptı.

Kurultay gündeminde en önemli konular olarak Kırım Müftülüğü faaliyet raporunun değerlendirilmesi ve müftü seçimi yer alıyor. Seçimlere sadece mevcut Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev’in adaylığı açıklanmış durumda.


Gözlemciler seçimlerin tek adaylı olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Kırım Müftülüğü Tüzüğüne göre müftüler için azami görev süresi bulunmuyor. Kırım Müftüsü adayının dini eğitim görmüş olması ve dini alanda en az 5 yıl çalışma deneyimi olması gerekiyor.

Seçim sonuçlarının bugün akşam açıklanması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.