SON DAKİKA
Hava Durumu

Akmescit’te Kırımoğlu sergisi açıldı

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akmescit’te Kırımoğlu sergisi açıldı

Akmescit Kırım Tatar Sanat Müzesinde 2 Aralık Pazartesi günü Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun 70. doğum günü dolayısıyla “Halk için dua” adlı fotoğraf ve eşya sergisi törenle açıldı.

Kırım Kültür Bakanlığı, Kırım Tatar Sanat Müzesi ve Kırım Tatar Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen sergide Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun çocukluk, aile ve siyasi çalışma yaşamından fotoğrafları yer aldı.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun çeşitli belgeleri, diplomaları, ödülleri, madalyaları, sertifikaları ve diğer eşyaları sergileniyor.

Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi Safinar Cemiloğlu, “Sergide sunulan eşyalar uzun bir zamandır toplanıyor. Evimizde saklanıyordu, ancak 70. yaş jübilesi dolayısıyla eşyaların bir kısmını halka göstermek istedik. Sergilenen eşyalar sadece Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun yaşamını değil tüm halkın yaşamını yansıttığı söylenebilir” dedi.

Sergilenen eşyalar arasında Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Selçuk Üniversitesi tarafından hediye edilen iki cüppe özel dikkat çekiyor.

Safinar Cemiloğlu, “Sergide sadece 2 cüppe var, ancak koleksiyonunda Türkiye ve diğer devletlerdeki üniversiteler tarafından hediye edilen birkaç cüppe de var” diye kaydetti.

Sergi Akmescit, Çehov sok., 17 adresinde bulunan Kırım Tatar Sanat Müzesinde ziyaret edilebilir. Bilgi için telefonlar: +380 (652) 249-532, 544-736.

Elvira Saranayeva

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.