SON DAKİKA
Hava Durumu

Akmescit’te Yerel Gelişim Ajansı açıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2011 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2011 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akmescit’te Yerel Gelişim Ajansı açıldı
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 09.02.2011 (QHA) – Akmescit’te, bugün düzenlenen törenle Kırım Özerk Cumhurtiyeti Gelişim Ajansının hizmet binası açıldı.
Kırım Hükümetinin Avrupa Birliği desteğiyle resmi olarak 2010 yılı ortasında kurulan ajansın Kırım’ın sosyoekonomik gelişimi için yapılacak faaliyetlerin koordinasyonunu sağlaması planlanıyor.
 Ajans, Akmescit’in Kazanskaya sokağındaki Akmescit Belediyesi binasının yanında açıldı. Ajansın açılış törenine Kırım Başbakanı Vasiliy Cartı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Kırım Temsilcisi Viktor Yatsuba, Avrupa Birliği’nin Ukrayna Büyükelçisi Jose Manuel Pinto Teixera Birleşmiş Milletler Daimi Ukrayna Programları Temsilcisi Olivier Adam katıldılar.
Basiliy Cartı, açılış töreninde “Kırım Hükümeti, 31 Ocakta ajansa Kırım’a yatırım çekme konusunda tüm yetkileri resmen verdi. Biz bölgemizi milli ve yabancı yatırımcılarla birlikte geliştirmeye çalışıyoruz. Her yatırımcı Kırım’da komfor içinde olmalı, her işadamı devletin desteğini hissetmeli” dedi.
Ajansa teknik yardımı Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programları sağlıyor. Avrupa Birliği ajansın kuruluşu ve gelişimine 1,5 milyon avro verirken BM ajansa devamlı teknik yardım sağlıyor.
Jose Manuel Pinto Teixeira, “Avrupa Birliği Kırım ajansına yardım ederken günümüzde Kırım’ın sağlam gelişimi ve dengeli ekonomik büyümesini engelleyen manilerin kaldırılmasına yardım etmek amacıyla  kendi tecrübesini paylaşmayı ve bu tecrübeyi Kırım’ın ihtiyaçlarına uyarlamayı borç olarak kabul ediyor” dedi.
Teixeira’nın verdiği bilgiye göre ajans, 11 Şubatta BM Kalkınma Programlarının organizasyonuyla yapılacak “Kırım’ın Yerel Gelişimi: Planlama ve İşbirliği” konulu konferansın en önemli kartılımcısı olacak.
Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.