SON DAKİKA
Hava Durumu

AKPM’den Kırım’da baskı yapanlara yaptırım

AKPM, Kırım’da siyasi sebeplerinden dolayı baskı uygulayan kişilere yaptırım uygulayacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AKPM’den Kırım’da baskı yapanlara yaptırım

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da siyasi sebeplerinden dolayı uygulanan baskılardan sorumlu olanlara yaptırım uygulamayı çağıran bildiriyi kabul etti.

Ukrayna milletvekili Georgiy Logvinskiy’nin bildirdiğine göre, Rusya’ya kaçırılarak hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, AKPM Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko’nun davasından, işgalci Kırım Rus yönetimi tarafından yasadışı olarak tutukevinde tutulan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün davasından ve yarımadada Ukrayna vatandaşlarının daha birçok hak ihlallerinden sorumlu olan kişilere karşı AKPM’nin üyesi olan 46 ülkede yaptırımlar uygulanacak.

Logvinskiy, yaptırımların, Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklamaya çalışanlara, Kırım Tatarlarına ve Ukrayna’nın diğer vatandaşlarına baskı uygulayanlara da yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Daha önce Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rusya Adalet Bakanlığı’nın Kırım Tatar Milli Meclisi’ni “aşırıcı (radikal) örgüt” olarak ilan etmesini kınadı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.